امیرسیدی در گفت و گو با «صدای بورس» در رابطه با لغو عرضههای اولیه از سوی سازمان نظارت بورس و اوراق بهادار،گفت: اگر ازلحاظ تکنیکی به عوامل ورودی و خروجی نقدینگی در بازار سرمایه نگاهی بیندازیم باید توجه داشت بعد از اردیبهشت ماه سال جاری و با ابلاغیه خوراک پتروشیمی ها اتفاقات دیگری در پی آن رقم خورد که از آن جمله می توان به جریمه بانک ها، تغییر نرخ پالایشگاه ها و افزایش نرخ سود اشاره کرد که تمامی این عوامل منجر به خروج پول از بازار سرمایه شد.
وی با بیان اینکه باید در راستای کارکرد بازار اولیه و ثانویه بررسی هایی انجام گیرد ، افزود: بازار سهام نیازمند یک بازار ثانویه پویا با تحرکات بالا است تا در کنار بازار اولیه بتواند تامین مالی کند و عرضه اولیه داشته باشد که در انتها با تزریق پول به بازار ثانویه فرآیند تشکیل سرمایه رقم بخورد.
وی ادامه داد: باید توجه داشت نمیتوان با عوامل مختلف بازار ثانویه را شروع و آن را تخریب کرد و انتظار داشت کارکرد تامین مالی بازار اولیه همچنان ادامه پیدا کند. به طور کل توقف عرضه های اولیه میتواند اقدام مثبتی برای بازار سهام باشد.
سیدی با بیان اینکه امیدواریم با تغییر در مدیریت نظارت بورس اصلاح و بازنگری ها تداوم یابد، اظهارداشت:از مشکلات نظارت های سابق سازمان بورس میتوان به موضوعی که در مصادیق جرم انگاری قانون بازار وجود داشت اشاره کرد که دادگستری استان تهران هم به آن واکنش نشان داد.
کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: علاوه بر دامنه نوسانات، حجم مبنا و بازارگردان ها، نهاد ناظر هم به عنوان نیروی از بین برنده رونق بازار ثانویه به شکل نبود تایید معاملات با گسترش مصادیق تخلفات به صورت سلیقه ای و غیر قابل اندازه گیری وارد عمل شده بود که تمامی این عوامل نیرو های منفی بود و در برابر آن هیچ نیروی مثبت پیشرانی وجود نداشت.
وی در پایان گفت: باید در نظرگرفت بازار ثانویه ویترین بازار سرمایه است و نمیتوان این ویترین را با روش های مختلف تخریب کرد و بعد از آن انتظار کارکرد در حوزه صنعت را داشت. پس لغو عرضه های اولیه اتفاق مثبتی که نیازمند تداوم تغییرات مثبت در بازار ثانویه است که در راستای آن ضربات وارده به بازار ثانویه احیا شود.
نظر شما